Szokták mondani: „Az idő pénz”. Ha nm is szó szerint kell e ezt értenünk, de való igaz, hogy az időnek nagy értéke van.

De ez hogyan is kapcsolódik az edzésünkhöz? Nagyon egyszerűen! Ha az edzésünk hatékonyságát növelni akarjuk, akkor bizony megfelelően kell gazdálkodnunk az időnkkel. hiszen akár napi több órát is spórolhatunk azzal, ha megfelelően beosztjuk az edzésre szánt időnket.

Meg kell értetnünk, hogy ha edzeni akarunk, akkor edzenünk kell, nem beszélgetni vagy a telefont nyomogatni. Ha a szériák közt folyamatosan sok időt beszélünk az bizonyosan az edzésünk rovására fog menni. Nem beszélve arról, hogy a sérülés veszélye is hatványozódik. Kihűlnek izmaink, ízületeink ez által az előző szériákban használt súly akár egy komolyabb sérülést is okozhat.

Véleményem szerint, akinek van ideje beszélgetni sorozatok közt, az vagy nem veszi komolyan az edzést, vagy leginkább beszélgetni jött, mint edzeni.

Ha lehetőségünk van rá, akkor bizony ne legyünk restek mérni a pihenőidőt. Ezzel nem csak időt spórolunk meg, hanem edzésünk is sokkal intenzívebb és hatékonyabb lesz. Következetesnek kell lennünk edzésünk ennek a részénél is, nem elég csak lemenni az edzőterembe. Próbáljuk meg változtatni a pihenőidőt attól függően mennyi időnk van épp edzeni, vagy milyen edzést szeretnénk végezni. Ha egy pörgősebb edzést szeretnénk, akkor semmiképp ne pihenjünk fél percnél többet, így pulzusunk folyamatosan magas marad. Ellenben ha erőt és tömeget szeretnénk növelni, akkor mindenképp több pihenőidőre, lesz szükségünk, így nagyobb valószínűséggel fogunk tudni nehezebb súlyokkal dolgozni, mintha keveset pihennénk. Meg kell találnunk azt az arany középutat ahol még nem, vagyunk kitéve a sorozatok közti hosszú szünettel egy esetleges sérülésnek.

Meg kell előre terveznünk az egész edzést. Át kell gondolnunk, hogy mennyi ideig szeretnénk edzeni, mennyi időt vesz igénybe az edzőteremig vezető út, öltözés, zuhany stb. A mai rohanó világban minden percnek értéke van, így ha eléggé következetesek és előrelátóak vagyunk akár napi több órát is képesek vagyunk így megspórolni magunknak. Ezt az időt pedig eltölthetjük szeretteinkkel vagy akár extra pihenéssel, és máris nem azt fogjuk érezni, hogy az életünket folyamatosan a négy fal közt éljük.