Gesztenyés-birsalmás pecsenyekacsa

Itt egy újabb kiváló recept, amivel színesebbé tehetjük diétánkat :)

 

Hozzávalók:

- egy pecsenyekacsa

- 4 db birsalma

- 200 g gesztenye

- némi só, sütőzacskó

 

Elkészítése:

Miután jól kimostuk a sütésre szánt kacsánkat, közben a birsalmát szeletekre vágjuk. A kacsánk belsejét alaposan megtöltjük a hámozott gesztenyével és a birsalmával. Majd sütőzacskóba téve tepsibe tesszük. Lehetőleg olyan sütőzacskót válasszuk amely kiengedi a sütés közben keletkezett gőzt. 180-200 fokon folyamatos ellenőrzés mellett közel 2 óráig süssük. Miután a kacsa húsa átsült, kivesszük a zacskóból, kiszedjük a töltelékét és további fél óra alatt ropogósra sütjük.

Jó Étvágyat! :)

 

 

Tags: , , ,