Sajnos sok ember, de legfőképp sok sportoló küzd hibás testképpel. Ez egy nagyon veszélyes állapot, amikor a személy nem képes reálisan látni magát.

Sok helyzetben fejben dől el, képesek vagyunk e elfogadni, hogy egy versenyforma, vagy egy lediétázott forma nem tartható egész évben. Meg kell látnunk és el kell hinnünk, hogy mindegyik állapotban megvan a maga szépsége és haszna. Tartózkodnunk kell a negatív kommentektől, hiszen legtöbbször ezeket csak az irigység szüli.

Sokakat ez az állapot képes depresszióba taszítani vagy akár drasztikus döntésekig juttatni. Meg kell találnunk a helyes egyensúlyt, amikor nem sanyargatjuk folyamatosan magunkat. Ezek az emberek sajnos sokszor képesek teljesen elengedni a gyeplőt és a másik végletet élni meg, ilyenkor hitelen arra eszmélnek, hogy felugrott 10-20 vagy akár több kilogramm súlyfelesleg. Igenis belefér a jó ízű étel a sportoló étkezésbe is, egyszerűen jó helyen kell azt keresnünk.

Sokszor akár egy rossz versenyeredmény vagy egy sérülés is képes ezt kiváltani belőlünk. Ilyenkor nagyon fontos a pozitív közösség és családtagjaink rendíthetetlen támogatása. A támogató, pozitív emberek rendkívüli segítséget jelenthetnek ilyenkor.

Be kell látnunk, hogy egy doppingoló és az életét csakis a sportnak szentelő ember fizikumát nem tudjuk elérni hétköznapi dolgozó emberként. Ezzel nincs baj, hiszen mindnyájunknak megvan a saját élete, a saját prioritásai. Azonban soha ne vegyünk példaként a magazinfotókon látható sportolókat, általában az a forma egy kihegyezett versenyforma, amit nem lehet pár napnál tovább tartani.

Tűzzünk ki reális célokat, olyanokat, amiket elérhetünk így továbbra is pozitív életvitelt folytathatunk. Ne feledjük: ép testben ép lélek!

(EZ a cikk mindenkinek szól, hiszen boldogságunk egyik legmeghatározóbb tényezője az, ha elégedettek tudunk lenni kinézetünkkel.)