x 

A kosár üres

Termékeink

Jutalomfalat

Ebben a cikkben szeretném összeszedni néhány gondolatot a mai társadalmunk egyik legnagyobb problémájával a jutalmazás alapon történő étkezésre.

Már kisgyermek korunk óta valamilyen finomsággal, nassolnivalóval jutalmaznak minket. Sajnos az ilyen jutalmak szinte mindig olyan finomított lisztet és egyszerű cukrokat tartalmaznak, amik egyáltalán nem tesznek jót egy fejlődésben lévő szervezetnek. Nagy butaság, ha azt gondoljuk, hogy a kisgyermekünknek szüksége lenne a több vegyi eljáráson is átesett tartósítószerrel dúsított csokoládékra és más egyéb édességekre.

Mivel az agyunk egyfajta reflexet és kötődést alakít ki a kedélyállapot valamint az étel közt ezért felnőttkorunkban komoly ételfüggőségünk lesz. Menjünk ki az utcára, sétáljunk vagy egyszerűen álljunk meg néhány percre és számoljuk össze, hogy egy forgalmasabb helyen hány túlsúlyos embert látunk. Megdöbbentő adatokat fogunk tapasztani, hiszen könnyebb lenne azokat az embereket számolni, akik egészséges testsúly indexszel rendelkeznek.

Nyilvánvalóan nem mindenki szeret sportolni, vagy épp nincs ideje vagy lehetősége rá. Ez a cikk nem is a sportolás kötelességéről szeretne szólni, inkább arról, hogy próbálunk meg következetesen étkezni. Ha a kedélyállapotunkat csak különböző nasik illetve más egészségtelen ételek tudják jobbá tenni, akkor kapjunk észhez, mert nagy valószínűséggel ételfüggőségben szenvedünk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészségtelen táplálkozás mennyire komoly akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. Több komoly szervi rendellenesség, magas vérnyomás, cukorbetegség is kialakulhat. Nem beszélve májunk, veséink, bőrünk és fogaink folyamatosan romló állapotáról. A cukor valamint a fehér liszt fogyasztása pedig egyenesen a melegágya a különböző daganatos illetve rákos megbetegedéseknek.

Próbáljunk meg nem jutalomként, hanem ételként gondolni az általunk elfogyasztott táplálékra. Olyan fontos összetevőkre, amelyek megfelelően táplálják és ápolják testünket. Senki sem szeretne úgy élni, hogy komoly betegségekkel, önbizalomhiánnyal esetlegesen erős önképzavarral küzd. Véleményem szerint a kiegyensúlyozott és egészséges élet egyik alapköve a helyes étrend, egy olyan étrend, amiben nem vonjuk meg a tápértékeket a szervezetünktől, hanem ahol megadjuk a számára szükséges minőségi alapanyagokat. A sportolás és az aktív életmód lenne a következő lépés, ám mint azt már leírtam sajnos erre nem mindnyájunknak van lehetősége.

Az egészségünket sokkal könnyebb elveszíteni és sokkal nehezebb visszaszereznünk, ahogy azt gondoljuk. Fel kell fognunk, hogy NEM AZÉRT ÉLÜNK, HOGY EGYÜNK, HANEM AZÉRT ESZÜNK, HOGY ÉLJÜNK!!!

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett