x 

A kosár üres

Termékeink

A tejsavó izolátum

A legtöbb ember már tisztában van azzal, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét kellene fogyasztani, ez leginkább jellemző a valamilyen testmozgást végzőkre. De pontosan mégis milyen fehérjére lenne szükség?

A glutamin fontossága

A glutamin az egyik legfőbb aminosav, ami az izomban található – a vázizomzat több mint 60%-át glutamin alkotja. A glutamint 19%-ban nitrogénből, így az egyik elsődleges nitrogén ellátó alkotója, ami fontos szerepet tölt be az izomfejlődésben.

Miért fogyasszunk Omega zsírsavakat?

Manapság egyre többet halljuk, hogy megfelelő mennyiségű esszenciális zsírsavakat kell bevinni a szervezetünkbe, hogy egészségesebbek lehessünk. Számos termékre kiemelten fel van tüntetve, hogy „Omega 3-6 zsírsavakat tartalmaz”.

Mik azok az esszenciális zsírsavak? Ezek a zsírok nélkülözhetetlenek a szervezet optimális működéséhez, és míg vannak olyanok, amelyeket a szervezetünk elő tud állítani, a másik oldalon viszont olyanok is, amelyekre nem képes, ezért táplálkozás során kell bevinni őket. Ezeket nevezzük Esszenciális zsírsavaknak, melyek egyszeresen vagy többszörösen telítetlenek.

Kiegészítők a gyorsabb edzés utáni regenerációért

A kemény konditermi edzéssel növelhetjük izmaink méretét, és lehetünk erősebbek, ezzel egyidejűleg azonban jobban is fárad szervezetünk. A megfelelő táplálékkiegészítők használatával csökkenthetjük ezt a gyengeséget, hogy minél hamarabb visszatérhessünk az edzéshez, hogy még több felesleges zsírtól szabaduljunk meg, vagy éppen növeljük izmainkat.

Tudjuk milyen fájdalmas érzés egy intenzív edzés vagy egy keményebb intervallumos edzés utáni nap bármit is csinálni. A megfelelő edzés követően elsődleges szerepet tölt be a megfelelő étrend betartása és az optimális, minőségi pihenés/alvás. De ha további segítségre van szükségünk, íme néhány tipp, milyen táplálékkiegészítőket fogyasszunk.

A Glutamin hatása szervezetünkre

A glutamin egy aminosav, mely a fehérje egyik alkotóeleme, igen magas koncentrációban van jelen izomzatunkban. Szervezetünknek sok más területen szüksége van glutaminra, az izomépítésen túl, például az immunrendszerünk, mely elsőbbséget élvez, hisz szervezetünk nem alapvető funkciója, hogy izmosodjunk.

Stressz hatására nagymértékben szüksége van a szervezetünknek glutaminra, ilyen stressz mondjuk az edzés is, vagy bármilyen sérülése/gyengülése testünknek, így ilyen esetekben szükséges a külső pótlása. Képesek vagyunk az előállítására (nem esszenciális), viszont fokozott igénybevétel esetén képtelenek vagyunk elegendő mennyiségben termelni.

A fogyás elősegítése

A legtöbb ember célja az a testmozgással, hogy a testzsírjukat csökkenteni tudják, ezáltal magabiztosabbá váljanak a mindennapjaikban és persze egészségesen élhessenek.

Ehhez azonban összességében egy teljes életmód váltásra van szükségünk, hiszen egyéni igények szerint elegendőt és megfelelően kell sportolnunk, étkezési szokásainkat meg kell változtatni, hisz e nélkül túl sokáig sajnos nem juthatunk. Viszont abba a hibába se essünk, hogy állandóan edzeni járunk és koplalunk, mert amellett, hogy nem érjük el a kívánt célunkat, még az egészségünkre is ártalmas lehet.

Az egyik legrégebben használt fehérjeforrások közé tartozik a tej illetve a tojásfehérje. Hiszen minden testépítő étrendjében megtalálható a tojás vagy a tej valamelyik terméke, így bátran állíthatjuk azt, hogy az izmosodás tekintetében alapvető fehérjeforrásról van szó. A hasznosulása az egyik legjobb, amit testünk számára adhatunk, habár a mai piacon visszaszorulóban van.

Az ilyen fehérjekoncentrátummal készülő fehérjék kifejezetten ajánlottak azok számára, akik növelni szeretnék testük száraz izomtömegét, vagy fogyni anélkül, hogy diétájuk közben izomveszteség lépne fel.

Mivel aminosav állománya tökéletes az emberi szervezet számára, így használatával jelentős izomgyarapodás érhető el, ha legalább napi 2 g/tskg mennyiséget fogyasztunk. Az albumin a tojásban található fehérjefajta melynek fontos szerepe van több metabolikus folyamatban.

A tejben található tejsavó valamint kazein, az egyik leglassabban felszívódó fehérjetípus. Így folyamatosan és egyenletesen tudja biztosítani testünk számára a megfelelő aminosav ellátást.  Mivel egy kemény edzés után beindulnak izmainkban a katabolizáló folyamatok, a kazein az egyik legjobb katabolizmus elleni fehérjetípus képes ezeket megakadályozni. Tökéletes választás a nap bármely szakaszában, ha megfelelően magas minőségű fehérjét szeretnénk fogyasztani!

A Pro Nutrition Milk & Egg egy tökéletes proteinforrás, mely pozitív nitrogénegyensúly fenntartása mellett állandó anabolikus állapotban tartja a szervezetet. Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a PRO NUTRITION MILK & EGG PROTEIN megnövelt fizikai terhelés esetén a szervezet nitrogénszükségletének kielégítésére kiválóan alkalmas. 8 esszenciális aminosavat tartalmaz, így folyamatos aminosav-ellátást biztosít az izomszöveteknek.

Vannak és lesznek újabb fehérjeforrások, de a Pro Nutrition Milk & Egg Protein soha nem megy ki a divatból!

Használj kreatint !

 

A testépítők körében nagy népszerűségnek örvend a kreatin. Nem szabad azonban elfeledkeznünk, hogy a kreatin nem csupán egy egyszerű izomépítéshez is elengedhetetlen táplálék kiegészítő. Több olyan élettani hatása is ismert, amiről nagy valószínűséggel sokan nem tudnak.

Pro Nutrition Vitamin-C

A C-vitamin más néven az aszkorbinsav, egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav. A vízben oldódó vitaminok közé tartozik. Az C-vitamin megtalálható a növényi valamint az állati szervezetben. Egyes növények és gyümölcsök C-vitamin tartalma különösen nagy.

Fehérje vs aminosav

Mivel testünknek a fehérjét először aminosavakra kell bontania, hogy hasznosuljon izomépítés céljából, ezért sok szakértő szerint izomépítés céljából sokkal célszerűbb aminosavat szedni, mint fehérjét.

Mit tehetnek azok a sportolni vágyó emberek, akik vegetáriánus életvitelt folytatnak? Szilárd étkezés által nem lennének képesek a megfelelő mennyiségű minőségi fehérjéhez juttatni szervezetüket. Egy állati fehérje forrás nélküli diéta egyszerűen nem optimális a szervezetünk számára.

 

Az aminosavak kulcsfontosságú szerves vegyületek izomépítésnél. A fehérje molekulák építőkövei. Ha az étkezésünkben nincsenek jelen, akkor szervezetünk izomszövetet kezd el bontani. Ami minden sportoló rémálma.

 

 

Az L-karnitin egy teljesen természetes a testben megtalálható antioxidáns aminosav, amely a zsír energiaként való felhasználásáért felel.

 Elsőre ez eléggé összetetten hangozhat, de higgyük el, ez egy telesen egyszerű folyamat nincs benne semmi felesleges bonyolultság. A testünk ezt megfelelő esetben hiány esetén pótolja.  Két választási lehetőség elé állít ez minket: vagy hagyjuk ezt a természetes folyamatot, vagy megtámogatjuk. Ha célszerűen a zsírbontásra törekszünk, akkor bizony sokat segíthet, ha egy kis plusz „üzemagyagot” rakunk a testünkbe.

 

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett