x 

A kosár üres

Termékeink

A „cukormentes” „diétás” hazugság.

 

Ha bármelyik boltba, áruházba látogatunk el rendszerint találkoztatunk csábítóbbnál csábítóbb elnevezésű termékekkel. Első ránézésre valamint a laikusok számára úgy tűnhet, hogy ezek a termékek diéta alatt is fogyaszthatóak. Ám ez nem mindig, sőt a legtöbb esetben egyáltalán nincs így!

Sokan ugranak, és egyből megvásárolják azokat a termékeket melyekre a cukormentes vagy a diabetikus felirat van feltüntetve. Ám az, hogy ezeket a termékeket cukorbetegnek találták fel, nem jelenti, hogy diéta alatt is fogyasztható. Hiszen a gyártó nem foglalkozik a kalóriamennyiséggel, mint inkább a cukrok és a szénhidrátok csökkentésével. Többnyire ezek a termékek igen magas zsírtartalommal rendelkeznek, ami kétszeres kalóriamennyiséget jelent a szénhidrátokkal szemben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a jó zsírok nem valóak egy jól összerakott diétába, hiszen testünknek az egészséges és a megfelelő működés érdekében szüksége van a minőségi zsírforrásokra.

Attól, hogy az emberek többsége egészségesnek tart egy ételt attól az nem feltétlen diétás. A „light” jelzés leggyakrabban csak egy energiacsökkentett vagy kevesebb zsírt esetleg szénhidrátot tartalmazó terméket jelent. Ez a kevesebb kalória viszont szinte biztosan nem annyi, mint ahogy az elképzeljük. Ezért minden esetben nézzük meg a termék tápérték táblázatát és számoljuk utána, hogy vajon ez belefér e a diétánkba.

Ha diétás édességre vagy ételre vágysz, akkor nézz szét receptjeink közt. Itt mindent megtalálsz, ami változatosabbá teheti étrendedet. Így az otthon elkészített ételeidnek pontosan fogod tudni a tartalmát valamint azt, hogy mennyire fér be egy diétába.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett