Mint azt sokan tudjuk a bulgur egy kiváló szénhidrátforrás. Ha változatossá és színesebbé szeretnénk tenni diétánkat, akkor készítsük el ezt a nagyon egyszerű ám annál finomabb salátát.
Hozzávalók
- 20 dkg bulgur (búzatöret)
- só
- 1 cső főtt csemegekukorica
- 1 db piros húsú paprika
- 1 db kisebb cukkini
- 30 dkg csirkemellfilé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl olívaolaj
- A csemegeuborkás vinegrett-hez:
- 1/2 dl hideg víz
- 2-3 db citrom kicsavart leve
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 ek cukor
- 2 db csemegeuborka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kis csokor snidling
Elkészítése:
ELsőnek 10-12 perc alatt a bulgurt sós vízben főzzük puhára, majd lecsepegtetés után kihűtjük.
Közben a zöldségeket olívaolajjal összekeverve forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.
Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.
A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.