x 

A kosár üres

Termékeink

Hogyan kezeljük sérüléseinket?

Sajnos a sport egyik velejárója lehet, hogy alkalomadtán lesérülünk. Néha kisebb néha eddig súlyosabb sérülést szenvedünk, ha nem figyelünk eléggé magunkra. Nem szabad elfeledkeznünk a helyes edzésmódszerekről, bemelegítésről, levezetésről és nyújtásról sem!

De mit tudunk tenni, ha már megtörtént a baj?

Adunk néhány tippet és tanácsot, hogy a meglévő vagy friss sérüléseinket miképpen tudjuk kezelni/enyhíteni.

Az egyik ilyen a meleg borogatás. A meleg hatására az érfalaink ellazulnak, így jobb lesz a vérellátás, izmaink felmelegszenek, és valamelyest rugalmassá válnak. Egyes tanulmányok szerint a mérsékelt hőmérséklettel való felületi kezelés akár akut tüneteknél is bátran alkalmazható. De óvatosan bánjunk ezzel mivel ez akár a visszájára is fordulhat. Ezt a leginkább krónikus ízületi panaszok esetén érdemes alkalmazni. Akár az edzést megelőzően is érdemes lenne használni, ha hosszabb sérüléssel bajlódunk, így izmaink megfelelően bemelegszenek.

A másik lehetőség a jegelés lehet. Szinte azonnal hat. A hideg hatására enyhül a fájdalom, szűkül az ereink keresztmetszete így akár a véraláfutás nagysága is csökkenthető. A sérülést követően 2-3 napig a legérdemesebb alkalmazni, de ha hosszabb a regenerálódás, akkor bátran alkalmazzuk akár több héten keresztül is. Vigyázzunk vele mivel a hideg és a jég akár káros hatással is lehet az idegvégződéseinkre. Ízületi gyulladásoknál pedig kerüljük a jég alkalmazását mivel csak merevvé és kevésbé mozgékonnyá teszi izmainkat.

 

Regenerálódáshoz mindenképp használjunk megfelelő kiegészítőket. Vitamint és ízületvédőt is, ezek mindenképp szükségesek lesznek ha mihamarábbi gyógyulást szeretnénk.

Ha panaszaink hosszabb ideig sem enyhülnek, akkor mindenképp keressünk fel egy szakembert.

AKCIÓS TERMÉKEK!

Figyelje hetente megújuló akcióinkat! 

Telefon: +36 30 313 7700

Rendeljen MOST Online!

Ügyfélszolgálat

H-P: 8.00 - 18.00; Szo: 9.00 - 14.00

Ingyenes kiszállítás

25.000 Ft vásárlás felett